Szociális Szövetkezet

Cimer 

 

SOMOSKŐÚJFALUI SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET
3121 Somoskőújfalu, Somosi út 322.
www.somoskoujfalu.hu
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: 32/435-095
Molnár Béla igazgatóelnök: 06 20 400 17 88

Címer.jpg

 


Rövid tájékoztató

Somoskőújfaluban az asztalos szakmának nagy hagyománya van. Sajnos ez az iparág a külföldi tömegcikkek megjelenésének következtében az elmúlt 15-20 év során jelentős leépülésen ment keresztül. A nagyarányú munkanélküliség eredményeként lecsökkent a fizetőképes kereslet, emiatt ez a szakma egyre kevesebb mesterembernek biztosított megélhetést. Somoskőújfalu Község Önkormányzata több éve azon fáradozik, hogy a közmunkaprogram keretein belül felkutassa azokat a még megmaradt szakembereket, akik értik és művelik ezt a szakmát. Ennek köszönhetően 2016-ban a közmunkaprogram keretében elnyert állami támogatással sikerült beindítani a Somoskőújfalui Szociális Szövetkezetet, ahol nemcsak asztalosipari, de a modern kor igényeinek megfelelően bútorlap szabászati is kialakításra került. Folyamatosan bővülő gépparkkal próbáljuk a Szövetkezetet a versenyszférához felzárkóztatni és elérni, hogy a somoskőújfalui fiatalok kitanulják e mesterséget, és lakóhelyükön próbáljanak megélhetést találni. Asztalosaink folyamatos képzik magukat, és a számítógépet, valamint az internetet használva keresik a lehetőségeket a folyamatos megújuláshoz.

Termékeink rendszerint lucfenyőből készülnek. Az alapanyagot több hónappal a felhasználás előtt vásároljuk meg, így biztosítjuk a fa természetes száradásához szükséges időt. Csak válogatott és jó minőségű fát használunk, amelyet felületkezelés után igény szerint olajozunk, pácolunk, lakkozunk, de több esetben is készültek mart, díszített vagy berakásos elemek is.

Fontos szempont, hogy az egyedileg kialakított termékeinknél az alapanyagokat tetszés szerint tudjuk válogatni. Lehetőségünk van borovi fenyő, vörös fenyő, vagy többféle keményfából is elkészíteni a képeken látható mintadarabokat, de egyedi méretezés, faragás, díszítés sem okoz nehézséget kollégáinknak.

A készterméket a vevő igényeinek megfelelően félkész állapotban, lapra szerelve, vagy a helyszínre kiszállítva készre szerelve tudjuk átadni, és vállaljuk, hogy ha szükséges a későbbiekben karbantartjuk, az esetleges sérüléseket kijavítjuk.

A saját termékeink elkészítése során szakembereink figyelnek, hogy apró eltérések legyenek a legyártott darabok között, ezzel is kihangsúlyozva a régi idők elegáns asztalos munkáinak fontosságát.

„A kreativitás akkor jön létre, amikor az álmodozó találkozik a cselekvővel.”
Joshua Wolf Shenk

 

 

Referencia munkák:

Intarziás asztal

Asztal jó

Buszmegálló

buszmegálló

Tüzifatároló

fatároló

Vörösfenyőből híd (használatra)

híd

Kutyház, több méretben

kutsaház

Kerti pavilon

 

pagoda

Pavilon tetőszerkezet

tetőszerkezet

Szétnyitható sakkasztal

sakk